تولید مواد شیمیایی در خانه

تولید-مواد-شیمیایی-در-خانه

همه ما از کودکی با انواع مواد شیمیایی سر و کار داریم ، موادی که امروزه در زندگی ما نقش پر رنگی پیدا کرده اند و گوشه ای از سبد خرید هر خانواده ای را به خود اختصاص می دهند. مواد شیمیایی در موادی که روزانه مصرف میکنیم تا موادی که برای استحمام و شست شو از آن ها استفاده می کنیم به کار گرفته شده اند ، اما تفاوت این مواد شیمیایی مورد استفاده در خوراکی ها و یا برای مثال مواد شیمیایی مورد استفاده برای نظافت و یا شست و شو در چیست؟ چه موادی در تولید این نوع مواد شیمیایی به کار گرفته شده اند؟ آیا می توان برخی از این مواد را خودمان در خانه تولید کنیم؟

واقعیت این است که برخی از این موادی که روزانه با آن ها سرو کار داریم را در مقادیر کم می توانیم در خانه تولید کنیم ، با شناخت مواد مورد استفاده در فرمولاسیون این مواد و نسبت شرکت هر کدام از آن ها تا حدی می توان به محصول مورد نظر دسترسی پیدا کرد اما شاید کیفیت آن پایین تر از محصولی باشد که از سوپرمارکت تهیه می کنیم. در این مقاله سعی میکنیم با مواد شرکت کننده در تولید دو نوع از پرمصرفترین مواد شیمیایی که روزانه با آن ها سرو کار داریم آشنا شویم و سپس نگاهی به فرآیند تولید تولید مواد شیمیایی در خانه بیاندازیم و در آخر بتوانیم خودمان در خانه آن ها را در حجم کم تولید کنیم.

 

مواد تشکیل دهنده خمیر دندان و ساخت آن در خانه :

اولین ماده ای که می خواهیم به آن بپردازیم، خمیردندان است، حتما تا به حال برای شما پیش آمده است که از کیفیت خمیردندانی که می خرید رضایت نداشته باشد و یا در فروشگاه مدت زمانی را برای پیدا کردن خمیردندان مورد نظر خود سپری کرده باشید ، تفاوت در کیفیت برندهای مختلف خمیردندان به طور مستقیم با نوع ، تعداد و میزان استفاده از مواد شیمیایی به کار رفته در فرمولاسیون آن ها ارتباط دارد. در ادامه به بررسی مواد شیمیایی به کار رفته در تولید خمیردندان ها و خاصیت هرکدام می پردازیم و با روش تولید آن در خانه آشنا می شویم.

 

مواد تشکیل دهنده خمیر دندان

 

مبحث براقیت و سفیدکنندگی خمیر دندان مبحثی است که مورد بسیاری از مصرف کنندگان قرار دارد ، این خاصیت معمولا توسط موادی مثل فسفات کلسیم و کربنات کلسیم در خمیردندان ایجاد می شود ، این مواد حجم زیادی از فرمولاسیون را تشکیل می دهند و از نظر اقتصادی نیز قیمت زیادی ندارند.

به منظور ایجاد خاصیت لطافت در خمیردندان و اینکه خمیردندان بتواند به راحتی حرکت کند و سفت نشود از موادی تحت عنوان نرم کننده استفاده می کنند. به این منظور استفاده از الکل های قندی مثل گلیسیرین و سوربیتول بسیار مرسوم است ، معمولا این مواد یک پنجم کل حجم خمیردندان را شامل می شوند.

برای اینکه مواد مختلف استفاده شده در فرمولاسیون چسبندگی خوبی به هم داشته باشند از موادی مثل نشاسته و یا ژلاتین در مقادیر بسیار کمی استفاده می کنند ، استفاده از این مواد باعث یکپارچگی محصول تولیدی خواهد شد.

عوامل کف زا از دیگر موادی هستند که در فرمولاسیون مورد استفاده قرار می گیرند ، هدف از استفاده این مواد در کنار ایجاد کف مناسب ، ایجاد خاصیت ضد پوسیدگی و تمیز کنندگی برای دندان هاست ، جرم ها و میکروب ها و مواد قندی به راحتی توسط این مواد از بین می روند ، از مرسوم ترین مواد این دسته می توان به سدیم لوریل سولفات و یا منیزیم لوریل سولفات اشاره کرد.

با هدف ایجاد بوی خوش در دهان از اسانس های مختلف استفاده می کنند ، اسانس های داریچین و یا نعناع به این منظور و به نسبت بسیار کم مورد استفاده قرار می گیرند.

عوامل نگهدارنده نیز برای افزایش میزان طول عمر خمیر دندان ها مورد استفاده قرار می گیرند که بنزوئیک اسید و یا پارابن از مرسوم ترین آن ها هستند.

در مرحله آخر به منظور اختلاط بهتر ، آب به مواد اضافه می شوند و یک میکس خوب می تواند کیفیت محصول تولیدی را افزایش بدهد.

خمیردندان خانگی

 

تولید خمیردندان در خانه

به کمک موادی که به آن ها اشاره کردیم ، می توان خمیر دندان را در خانه بدون هیچ تجهیزات خاص و یا پیچیده ای تولید کنیم ، برای تولید خمیر دندان بایستی مواد را به حلال که معمولا آب است اضافه کنیم، ساخارین و سدیم فلوئورید به میزان 0.1 درصد، اسانس به دلخواه به میزان 1 درصد ، 1.5 درصد ژلاتین را با هم مخلوط میکنیم ، پس از آن 2 گرم منیزیم لوریل سولفات 5 درصد اضافه می کنیم دوباره میکس میکنیم در مرحله آخر 50 درصد کلسیم کربنات و 20 درصد کلسیم کربنات به محلول اضافه می کنیم و پس از 15 دقیقه میکس خمیردندان مورد نظر را می توانیم داشته باشیم.

 

تولید مایع ظرفشویی در خانه

به منظور تهیه مایع ظرفشویی در مقدار کم و در خانه به تجهیزات و یا تکنولوژی خاص و پیشرفته احتیاج ندارید ، میزان 10 گرم  از محلول سدیم هیدروکسید را به مقدار مشخصی آب اضافه کنید و به خوبی میکس کنید ( حجم آب را 100 میلی لیتر در نظر بگیرید)، دو برابر سدیم هیدروکسید بایستی محلول تری اتانول آمین به محتویات اضافه کنیم و به خوبی میکس کنیم، به میزان 10 الی 15 قطره کوکونات به همراه 25 گرم نمک خوراکی به سیستم اضافه کنید و دوباره میکس کنید، در حین میکس کردن به آرامی 30 گرم سولفونیک اسید اضافه کنید، در این مرحله میزان اسیدیته محلول بایستی در حدود 7 باشد با اضافه کردن سدیم هیدروکسید و یا سولفونیک اسید می توان این میزان را تنظیم کرد.

 

مایع ظرفشویی خانگی

 

پس از تنظیم کردن اسیدیته بایستی 20 گرم سدیم لوریل سولفات به محلول اضافه کنیم و میکس کنیم، با اضافه کردن چند قطره اوره و میکس یکنواخت می توان به این ویسکوزیته مورد نظر دست پیدا کرد، برای مرحله پایانی رنگ و یا اسانس مورد نظر را در مقدار کمی اضافه کنید.

پس از انجام مراحل بالا می توانیم ماده مورد نظر را تولید و مورد استفاده قرار دهیم.

صنایع شیمیایی تهران، فعال در زمینه تامین و فروش مواد شیمیایی با کیفیت و قیمت بسیار مناسب. جهت ثبت سفارش و دریافت تخفیف های ویژه تماس بگیرید.

2 دیدگاه برای “تولید مواد شیمیایی در خانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *