تفاوت سود مایع و سود پرک

تفاوت سود مایع و سود پرک

سود که تحت عنوان سدیم هیدروکسید نیز شناخته می‌شود، در انواع مختلفی وجود دارد. دو نوع از رایج‌ترین انواع سدیم هیدروکسید شامل سود مایع و سود پرک است. هر دو نوع سدیم هیدروکسید ترکیباتی قلیایی هستند و کاربرد گسترده‌ای در صنعت دارند. معمولا انواع سود برای خنثی کردن ترکیبات اسیدی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه، به بررسی تفاوت سود مایع و سود پرک می‌پردازیم.

سود مایع چیست؟

ما می‌توانیم سدیم هیدروکسید را به راحتی در آب حل کنیم. در واقع، سود مایع حاوی سدیم هیدروکسید رقیق شده با آب است.

ساختار و غلظت

معمولا، سود مایع تا غلظت 50 درصد با آب رقیق می‌شود و در صنایع مختلفی به کار می‌رود. این نوع سدیم هیدروکسید به صورت مایعی بی رنگ و ویسکوز یافت می‌شود. معمولا پیش از مصرف سدیم هیدروکسید جامد آن را رقیق می‌کنند اما برای استفاده از سود مایع نیازی به رقیق کردن نیست. این ماده به صورت محلول در آب به فروش می‌رسد و می‌توان به راحتی از آن در صنایع مختلف استفاده کرد.

کاربردهای صنعتی

مهمترین کاربرد سود مایع به صنعت تصفیه آب برمی‌گردد. سود مایع برای خنثی کردن ترکیبات اسیدی و تنظیم pH مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از دیگر کاربردهای مهم این ماده می‌توان به تولید مواد شوینده اشاره کرد. سود مایع در تهیه صابون و ترکیبات شوینده مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سود پرک چیست؟

یکی از اشکال سدیم هیدروکسید جامد، به صورت پرک‌های کوچک است. معمولا، برای صرف این ماده ابتدا آن را در حلال حل می‌کنند. این ماده در آب به راحتی حل می‌شود و می‌توان از آن به طور گسترده در صنایع مختلف استفاده کرد.

ساختار و غلظت

سود پرک به شکل پرک‌های سفید یافت می‌شود. این ماده عطر ندارد و به راحتی می‌توان آن را در آب حل کرد. سود پرک رطوبت محیط را جذب می‌کند بنابراین، پس از خرید این ماده را در محیطی خشک و بدون رطوبت نگهداری کنید.

کاربرد در صنایع مختلف

این ماده برای شکستن لیگنین در فرایند ساخت کاغذ مورد استفاده قرار می‌گیرند. از دیگر کاربردهای این ماده می‌توان به صنعت نساجی اشاره کرد زیرا در بهبود استحکام پارچه‌های کتان نقش دارد.

شرایط نگهداری سود مایع و سود پرک

پس از خرید هر دو نوع سود، آنها را در محفظه‌ی بسته و در محیطی خشک، خنک و با تهویه مناسب نگهداری کنید. سدیم هیدروکسید باعث خوردگی فلزات می‌شود بنابراین، باید در انتخاب محفظه مناسب برای این ترکیبات دقت کنید. توجه داشته باشید که این ماده نباید با ترکیبات ناسازگاری مانند مواد آلی، فلزات و اسیدها قرار بگیرد. حین کار با این ماده حتما از هود استفاده کنید. هیچ یک از انواع سود نباید با پوست و چشم تماس پیدا کند زیرا به دلیل خاصیت قلیایی که دارد باعث سوختگی می‌شود.

تفاوت سود مایع و سود پرک

سود مایع و پرک ترکیبات اشتعال زایی نیستند. بنابراین به تنهایی خطر آتش سوزی ندارند، اما نباید آنها را در معرض حرارت زیاد قرار دهید.

تفاوت سود مایع و سود پرک

این دو ماده از نظر خصوصیات با هم تفاوت چندانی ندارند، اما یکی به صورت جامد و دیگری به صورت مایع یافت می‌شود. شما باید با توجه به شرایط نگهداری و نوع مصرفی که از این ماده دارید مناسب ترین نوع سود را انتخاب کنید.

جابجایی و انبار کردن

حین جایجایی و انبار کردن سود مایع باید به خورنده بودن این ماده توجه کنید. حمل سود پرک بسیار ساده‌تر است و تنها باید آن را در محیطی خشک قرار دهید که رطوبت را به خود جذب نکند.

انحلال پذیری

سود مایع به صورت رقیق شده در آب وجود دارد. در حالیکه، معمولا پیش از مصرف سود پرک باید آن را در حلال مناسب حل کرد.

جمع بندی

سود مایع و سود پرک هر دو اشکال پرکاربردی از سدیم هیدروکسید هستند که در بسیاری از صنایع از جمله تصفیه آب و کاغذسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سود مایع و سود پرک خصوصیات مشابهی دارند اما در نحوه نگهداری با هم متفاوت هستند. به عنوان مثال، سود مایع باید در محفظه مناسبی قرار بگیرد و جایجایی انبار آن دشوارتر است. در حالیکه جایجایی و نگهداری سود پرک بسیار ساده‌تر است. از طرف دیگر، سود مایع به صورت محلول در آب موجود است، اما سود پرک باید پیش از استفاده در حلال مناسب حل شود.

صنایع شیمیایی تهران، فعال در زمینه تامین و فروش مواد شیمیایی با کیفیت و قیمت بسیار مناسب. جهت ثبت سفارش و دریافت تخفیف های ویژه تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *