سیانور پتاسیم چیست و چه کاربردی دارد ؟

سیانور پتاسیم چیست و چه کاربردی دارد ؟

سیانور پتاسیم جامد کریستالی سفید رنگی است با بوی ملایم بادام تلخ که به شدت سمی است. از کاربرد های آن می توان به استفاده در آبکاری فلزات، جواهرات تقلبی، تخته های مدار چاپی، ساعت، مواد دارویی و غیره اشاره کرد. در ادامه به بررسی بیشتر این ترکیب شیمیایی سمی خواهیم پرداخت.

توجه: برای خرید این ماده حتما باید مجوز داشته باشید و همچنین فروش فقط به صورت عمده خواهد بود. با تشکر

سیانور پتاسیم چیست؟

سیانور پتاسیم (potassium cyanide) با فرمول شیمیایی KCN، جامد کریستالی سفید رنگی است که بوی ملایم شبیه بادام تلخ دارد. به شدت سمی است و جاذب بسیار خوب هوا است و در صورت ترکیب با آب مخلوطی بسیار خورنده و سمی را می سازد. سیانور پتاسیم در صنعت معدن، در استخراج طلا و نقره کاربرد دارد.

کاربرد های سیانور پتاسیم

این ماده به طور وسیع در سنتز آلی جهت تهیه کربوکسیلیک اسید و نیتریل ها خصوصا در واکنش وان ریچتر مورد استفاده قرار می گیرد. KCN در فرآیند ثابت سازی فوتوگرافیک نیز کاربرد دارد. پتاسیم سیانید که نام دیگر این ماده می باشد همچنین می تواند نقره را در خود حل کند که این کار موجب می شود که تصویر ثبات بیشتری داشته باشد و دیگر به نور حساس نباشد.

در صنعت استخراج طلا، سیانور پتاسیم یک نمک آبی پتاسیم سیانید طلا و پتاسیم هیدروکسید از فلز طلا در حضور اکسیژن و آب تشکیل می دهد.

واکنش سیانور پتاسیم با طلا

که در آن KCN ، فرمول شیمیایی سیانور پتاسیم، AU طلا و[K[AU(CN)2 نمک آبی پتاسیم سیانور طلا می باشند. همانگونه که در مقاله قبل گفته شد، کار با پتاسیم سیانید و در معرض این ماده قرار گرفتن می تواند منشا اثرات مخربی روی بدن انسان و سایر جانداران باشد. طبق گزارشات منتشر شده این ترکیب دارای تاثیرات مخربی روی چشم ها، پوست بدن دارد. در ادامه درباره چگونگی مواجهه با این ماده سمی بیشتر توضیح خواهیم داد.

سیانور پتاسیم

 کمک های اولیه در صورت تماس با سیانور پتاسیم

اصولا تمام ترکیبات شیمیایی حاوی یون سیانید به صورت بالقوه سمی هستند و باید از برخورد مستقیم با انها پرهیز نمود. اما از آنجایی که این ترکیب در صنایعی مانند استخراج طلا کاربرد فراوانی دارد ، نداشتن برخورد با ان عملا ناممکن است. در ادامه به اقداماتی که باید در مواقع ضروری انجام دهیم خواهیم پرداخت : 

تماس با چشم:

1- در صورت تماس با چشم ها، فورا منبع سمی را فرد مصدوم جدا و دور کنید.

2- چشم ها را به مدت حداقل 15 دقیقه با آب شستشو دهید.

3- علائم احتمالی را روی بدن مصدوم چک کنید.

4- اگر علايم مسمومیت روی تمام بدن مصدوم مشاهده شد، حتما توصیه های درمانی استنشاق این ماده را مطالعه کنید.

5- حتما با مرکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

 بلعیدن :

1- سریعا ماده آلوده را از فرد مصدوم دور کنید.

2- مطمئن شوید که راه های تنفسی فرد مصدوم کاملا باز باشد و مانعی پیش روی آن نباشد.

3- او را وادار به استفراغ نکنید.

4- تشنج احتمالی را با بنزودازپین کنترل کنید.

5- حتما با مرکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

تماس با پوست:

1- سریعا ماده آلوده کننده را از پوست فرد مصدوم جدا و دور نمایید.

2- مراحل ضدعفونی کردن را به دقت انجام دهید.

3- به دنبال علائم احتمالی روی کل بدن مصدوم باشید.

4- حتما موضوع را با نزدیک ترین خدمات درمانی در میان بگذارید.

تجارت جهانی 

بر اساس پیش بینی های انجام گرفته پیش بینی می گردد که تجارت پتاسیم سیانید تا سال 2022 شاهد رشدی 2.2 درصدی باشد. اکثر مصرف کنندگان این ماده را کشور های آمریکای شمالی، اروپا، آسیا پاسفیک و آمریکای جنوبی تشکیل می دهند.

این مقاله در مورد کاربردها و چگونگی برخورد با عوارض ناشی از این ماده شیمیایی، قیمت سیانور پتاسیم، خرید سیانور پتاسیم و فروش سیانور پتاسیم تهیه و تنظیم شده است.

سوالات متداول

1- پادزهر سیانور پتاسیم چیست؟ 

سدیم نیتریت پادزهر سیانور است. این ترکیب خود نیز نوعی سم قوی محسوب می شود اما در ترکیب با تیوسولفات سدیم می تواند اثر سیانور را خنثی کند.

2- چقدر طول می کشد تا سیانور پتاسیم منجر به مرگ شود؟

از زمان وارد شدن سیانور به خون حدود 10-15 دقیقه طول می کشد تا سیانور در بدن عمل کرده و منجر به مرگ شود. 

3- چه مقدار دانه سیب موجب مرگ می شود؟

یک فرد بالغ به طور متوسط باید 150 تا چندین هزار دانه خرد شده (بسته به نوع سیب) بخورد تا در معرض مسمومیت با سیانید قرار گیرد. سیب متوسط فقط حدود پنج تا هشت دانه دارد.

4- کدام میوه ها بیشترین میزان سیانور را دارند؟

سیانور  در دانه های سیب، گیلاس، هلو و  زردآلو موجود است. این دانه ها حاوی آمیگدالین، یک ترکیب سیانید و قند آلی است که با متابولیزه شدن به سیانید هیدروژن (HCN) تجزیه می شود. 

 

 

صنایع شیمیایی تهران، فعال در زمینه تامین و فروش مواد شیمیایی با کیفیت و قیمت بسیار مناسب. جهت ثبت سفارش و دریافت تخفیف های ویژه تماس بگیرید.

2 دیدگاه برای “سیانور پتاسیم چیست و چه کاربردی دارد ؟

  1. حبیب الله رسولی گفته:

    سلام علیکم خوبی انشاالله مهندس من ماهی پنجاه هزار تن می خواهم برای شرکت تولیدی صنعتی برای شویندمایع بهداشتی وسایرموادپاک کند

    • تیم صنایع شیمیایی تهران گفته:

      سلام، برای خرید سیانور پتاسیم در صورت داشتن مجوز، با شماره های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *