جستجو:

گلیسیرین (گلیسرول) 

 

فروش گلیسیرین

شرکت مبتکران شیمی از جمله واردکنندگان گلیسیرین بوده و فروش گلیسیرین را با قیمت و کیفیت مناسب به انجام می رساند. برای اگاهی از قیمت گلیسیرین با شماره 021-77641217 تماس بگیرید یا با شماره تلگرام 09198991006 در ارتباط باشید.

 

خواص گلیسیرین

نام محصول: گلیسیرین - Glycerine

فرمول شیمیایی: C3H8O3

جرم مولی: 92/09 گرم بر مول

نقطه ذوب: 17/8 درجه سانتی گراد 

نقطه جوش: 290 درجه سانتی گراد 

اسامی دیگر: گلیسرول، پروپانتریول 

گلیسیرین یک مایع ویسکوز، غیرفرار، با طعم شیرین و بوی مطلوب می باشد که به گروه الکل ها از ترکیبات آلی تعلق دارد. نقطه ذوب گلیسیرین 18 درجه سانتی گراد و نقطه اشتعال آن 160 درجه سانتی گراد است. گلیسیرین در تمامی غلظت ها با آب و الکل امتزاج پذیر است. بعد از اتانول و دی اکسیدکربن، گلیسیرین مهمترین محصول جانبی تخمیر الکل از لحاظ مقدار تولید می باشد. 

گلیسیرین از نظر شیمیایی به عنوان یک الکل شیمیایی طبقه بندی می شود ولی خواص آن بیشتر ماشبه با شکر است، به سادگی جذب می شود و در بدن به گلوکز تبدیل می شود. 

گلیسیرین در سال 1779 توسط شیمیدان سوئدی، Scheele کشف شد که به دلیل حضور گروه های هیدروکسیلی، برای مرطوب سازی به کار می رود. تا سال 1948، گلیسیرین صرفا به عنوان محصول جانبی در تولید صابون از چربی گیاهی و حیوانی تولید می شد اما سنتز صنعتی آن از پروپیلن یا شکر منجر به افزایش قابل توجه حجم تولیدی شد.

 

کاربرد گلیسیرین 

گلیسیرین در محصولات مراقبت از کودک، چسب ها و مواد منفجره و همچنین به منظور پایداری طولانی مدت محلول های آنزیم و ذخایر باکتری استفاده می شود. 

گلیسرین در تهیه نمونه های پروتئین و DNA برای ژل الکتروفورز آگارز و پلی آکریلامید استفاده می شود. گلیسیرین همچنین به عنوان سوخت در طراحی سل های بیوسوخت آنزیمی استفاده می شود. 

گلیسرین در تولید امولسیفرهای مونو و دی گلیسیرید استفاده می شود که این امولسیفایرها به عنوان عوامل نرم کننده در کالاهای پخت شده و پایدارکننده در بستنی و ... کاربرد دارند. 

همچنین کاربردهای گسترده ای در مواد دارویی و محصولات مراقبت شخصی مانند نرم کننده ها، مرطوب کننده ها، دهان شویه و محصولات آرایشی و بهداشتی مانند لوسیون ها و حلال های دارو استفاده می شود.  کاربرد دیگر گلیسرین به عنوان محیط حفاظتی برای فریز کردن سلول های قرمز خون، سلول های اسپرم و سایر بافت های زنده می باشد. در گذشته، یکی از کاربردهای قابل توجه گلیسیرین در ضدیخ اتومبیل بود که اکنون متانول و اتیلن گلایکول جایگزین آن شده اند. 

در صنایع غذایی، گلیسیرین یک عامل مرطوب کننده مهم برای کالاهای پخته شده به شمار می رود. به عنوان حلال برای رنگ های خوراکی و استخراج عوامل طعم دهنده استفاده می شود. صافی و نرمی کرم ها؛ لوسیون ها و خمیردندان به دلیل افزودن گلیسیرین می باشد. گلیسیرین به عنوان غلظت دهنده، شیرین کننده یا حلال برای محصولات لبنی، مربا، محصولات کنسرو شده، میوه های فراوری شده، شیرینی پزی و ... استفاده می شود. همچنین به عنوان امولسیفایر در قرص، خمیردندان، ژل های فلوراید و ... به کار می رود. 

گلیسیرین را در مخازن مطمئن و بدون آسیب و در جای خشک و خنک و دارای تهویه مناسب نگهداری کنید و از محکم بودن در نگهدارنده اطمینان حاصل کنید. گلیسیرین را از منابع احتراقی دور نگهدارید. 

 

 

 

 

مراجع 

The Merck Index, 12th ed., Entry# 4493

Molecular Cloning: A Laboratory Manual, 3rd ed., Sambrook, J. F., et al., Cold Spring Harbor Laboratory Press (Cold Spring Harbor, NY: 2001), pp. 2.52-2.53, 8.9, 8.23, 8.78, 12,108-12.109, 13.90, 16.14-16.15, 16.28

Hoving, S., et al., Preparative two-dimensional gel electrophoresis at alkaline pH using narrow range immobilized pH gradients. Proteomics, 2(2), 127-134, 2002

Liang, D., et al., Effect of glycerol-induced DNA conformational change on the separation of DNA fragments by capillary electrophoresis. J. Chromatogr. A, 931(1-2), 163-173, 2001