جستجو:

 پروپیلن گلیکول

 

فروش و خرید پروپیلن گلیکول

شرکت مبتکران شیمی از جمله واردکنندگان پروپیلن گلیکول بوده و فروش پروپیلن گلیکول را با قیمت و کیفیت مناسب به انجام می رساند. برای اگاهی از قیمت پروپیلن گلیکول با شماره 021-77641217 تماس بگیرید یا با شماره تلگرام 09198991006 در ارتباط باشید.

 

خواص پروپیلن گلیکول 

نام ماده: پروپیلن گلیکول – Propylene glycol

فرمول شیمیایی: C3H8O2

جرم مولکولی: 76/10 گرم بر مول 

نقطه ذوب: 59- درجه سانتی گراد 

نقطه جوش: 188/2 درجه سانتی گراد 

پروپیلن گلیکول یک مایع ویسکوز نسبتا سمی بدون رنگ، بدون بو و بدون مزه است که همین ویژگی ها آن را به یک حلال بسیار مناسب برای ترکیبات آلی تبدیل کرده است. پروپیلن گلیکول با آب و بسیاری از حلال های آلی امتزاج پذیر است و بسیاری از رزین ها، رنگ ها و روغن های ضروری را در خود حل می کند. از این رو، بسیاری از آروماتیک ها و روغن های ضروری می تواند در پروپیلن گلیکول حل شده و سپس با آب رقیق شود. 

 

کاربرد پروپیلن گلیکول

پروپیلن گلیکول در ایجاد امولسیون های روغن در آب استفاده می شود. به کمک پروپیلن گلیکول، لانولین، روغن و صابون در آب حل شده و در نتیجه در کرم های پاک کننده و سایر محصولات استفاده می شود. پروپیلن گلیکول همچنین یک حلال مناسب برای اکثر عطرها می باشد و پخش این مواد در طول فرآیندِ تولید را تسهیل می سازد.  

پروپیلن گلیکول به عنوان حلال در عطرها، عصاره ها، داروها، مواد آرایشی و بهداشتی، شامپوها، خمیردندان و رنگ ها و محصولات مراقبت شخصی به ویژه برای افراد با پوستهای حساس و آنتی اکسیدان های خوراکی؛ به عنوان محیط انتقال گرما؛ به عنوان نرم کننده در محصولات مراقبت شخصی مانند کرم ها و ژل ها، محصولات پخت شده، چسب ها و محصولات کاغذی؛ به عنوان روان کننده در تجهیزات فرایندهای غذایی؛به عنوان ملیم در خوراک حیوانات خانگی استفاده می شود.  

پروپیلن گلیکول و برخی از مشتقات آن شامل استرها و پلی پروپیلن گلیکول در صنایع محصولات مراقبت بهداشتی به طور گسترده استفاده می شود. به عنوان ماده خام، پروپیلن گلیکول از مزایای ثبات قیمت و دسترسی برخوردار است. پروپیلن گلیکول برای استخراج عامل طعم دهنده از مواد طعم دهنده استفاده می شود. 

یک ویژگی قابل توجه در پروپیلن گلیکول، توانایی آن برای کم کردن نقطه انجماد آب می باشد. بنابراین، در فرمولاسیون مخلوط های ضدیخ از آن استفاده می شود. کارایی پروپیلن گلیکول در کاربردهای ضدیخ حدود %90 اتیلن گلیکول می باشد ولی سمیت آن بسیار کم می باشد. ویژگی سمی نبودن پروپیلن گلیکول، استفاده از آن به عنوان خنک کننده در بسیاری از سیستم ها را مجاز می سازد. پروپیلن گلیکول یک حلال مناسب برای مواد بازدارنده خوراکی می باشد و می تواند در طیف دمایی گسترده ای کار کند. 

پروپیلن گلیکول می تواند برای روغنکاری ماشین آلات بسته بندی مواد خوراکی استفاده شود (سایر روان کننده ها برای استفاده در تجهیزات مربوط به مواد خوراکی سمی هستند). برخی از مواد غذایی مانند خرما با پروپیلن گلیکول شست و شو داده می شوند تا از چسبیدن آنها به ماشین آلات جلوگیری شود. 

پروپیلن گلیکول به عنوان عامل نرم کننده، پایه روغنی، نگهداره در محصولات آرایشی و بهداشتی و دارویی استفاده می شود. افزودن پروپیلن گلیکول به لوسیون های دست، جذب کامل و سریع مواد حفاظت از پوست را تضمین می کند. پروپیلن گلیکول همچنین در خمیردندان و کرم های بعد از اصلاح استفاده می شود تا درجه رطوبت لازم را فراهم کند. اکثر آب میوه های طبیعی شامل پروپیلن گلیکول به عنوان عامل بازدارنده قارچ می باشد. 

پیروپیلن گلیکول با اسید فوماریک، اسید مالئیک و ... واکنش می دهد تا پلی استر تشکیل شود. این پلی استرها با تشکیل پیوندهای عرضی با مونومرهای وینیلی مانند استایرن، تولید رزین می کنند. 

  

 

 

مراجع 

Nikitakis, J and Breslawec HP. International Cosmetic Ingredient Dictionary and Handbook. 15 ed. Washington, DC: Personal Care Products Council, 2014

Andersen, FA. Annual review of cosmetic ingredient safety assessments 2002/2003. International Journal of Toxicology. 2005;24(Suppl. 1):1- 102

Propylene Glycol Industrial Grade Material Safety Data Sheet, The Dow Chemical Company, October 9, 2012, Hazards Identification

Chinn, Henry with Kumamoto, Takashi, “CEH Product Review: Propylene Glycols,” Chemical Economics Handbook, SRI Consulting, July 2011

 

 

پروپیلن گلیکول

ساختار لوییس پروپیلن گلیکول