جستجو:

ستیل الکل چیست؟ 

( Cetyl Alcohol)

 

 

 

این ترکیب، الکل چرب با فرمول شیمیایی CH3(CH2)15OH که در دمای اتاق، موم یا ورقه سفیدرنگ جامد است که از روغن وال (whale oil) گرفته شده است. نام دیگر آن، ستانول (cethanol) اتال (ethal)، اتول  (ethol)، هگزا دکانول (hexadecanol) و پالمیتیل الکل (palmytil alcohol) است. نقطه ذوب و جوش آن به ترتیب، 49.3 و 344 درجه سانتیگراد است. این ماده از روغن ها و چربی های طبیعی گرفته می شود و به عنوان الکل نوع یک راست زنجیر با وزن مولکولی بالا محسوب می شود و دارای خواص فیزیکی و شیمیایی مشابه با ترکیب های سنتزی گرفته شده از روغن های طبیعی مثل پالم و نارگیل است.

تهیه ستیل الکل:

از حرارت روغن سر نهنگ، ستیل الکل همراه با پتاسیم هیدروکسید قلیایی تولید می شود که بعد از سرد شدن، ورقه های ستیل الکل باقی می مانند. روش دیگر تولید آن، کاهش پالمیتیک اسید حاصل از روغن پالم در حضور سدیم فلزی یا تحت شرایط اسیدی توسط لیتیم آلومینیوم هیدرید به عنوان کاتالیست است.

 

:کاربرد ستیل الکل

 

این ترکیب در مواد آرایشی جهت درمان پوست های خشک،  زخم و خارشی استفاده می شود. همچنین، به عنوان کدر کننده در شامپو ها، نرم کننده، امولسیفایر و تغلیظ کننده، تقویت کننده های ناخن، لوسیون ها و کرم های پوستی به کار می رود. نرم کننده ها ترکیباتی هستند که پوست را مرطوب، نرم و از خارش و پوسته پوسته شدن ان جلوگیری می کنند. این ترکیب، با تشکیل لایه روغنی بر روی سطح خارجی پوست، آب پوست را به دام می اندازد. درنتیجه، سلول های مرده می افتند و سطح پوست نرم تر و مرطوب تر می شود. همچنین، به عنوان ماده اولیه فعال در پوشش های پشمی مایع با تشکیل لایه سطحی برای کاهش بخار و حفظ حرارت، ایفای نقش می کند.

در کنار این ترکیب، استرهای چرب نیز برای کنترل ویسکوزیته در مواد آرایشی، محصولات دارویی و مراقبت پوست مفید هستند. کاربرد دیگر آن، ماده اولیه در تولید نمک های سولفات چرب، الکل اتوکسیلات در محصولات پاک کننده و کف کننده در صنعت شویندگی است. همچنین در واکنش هایی مانند، استری شدن، اتوکسی دار کردن، سولفوردار کردن و اکسیداسیون و خیلی دیگر از واکنش های دیگر شرکت می کنند.

اهمیت این ترکیبات به توانایی آن ها در هیدرولیز نشدن بر می گردد، در نتیجه یک لایه خارجی بر روی سطح تشکیل و مانع از دست دادن آب می شود، زیرا نقطه ذوب آن بیشتر از دمایی است که آب بدن انسان تبخیر می شود.

:مهمترین کاربردهای آن عبارت است از

  • سورفاکتانت های غیر یونی
  • سورفاکتانت های آنیونی
  • حدواسط های شیمیایی و اصلاح کننده های پلیمری
  • ترکیبات آمونیوم نوع 4 (کاتالیست های انتقال فاز و بیو اسیدها)
  • آنتی اکسیدان برای پلاستیک ها
  • افزاینده ها روان کننده
  • حلال در صنایع مختلف

در هنگام استفاده از لوسیون حاوی ستیل الکل، بهتر است که جعبه آن تکانده شود. این ترکیب در نقاط حساس مثل چشم ها، دهان و بینی و نواحی شکسته و بریده استفاده نشود. همچنین بهتر برای نرم کردن دست ها، قبل از استفاده دست ها شسته شود.

.اثرات جانبی:  وجود ناخالصی در این ترکیب، سبب بروز حساسیت در افراد مبتلا به اگزما می شود

 

:قیمت ستیل الکل

شما می توانید جهت اطلاع از قیمت این محصول و هم چنین سایر محصولات شیمیایی با مشاوران ما در موسسه مبتکران شیمی فعال در زمینه تامین مواد شیمیایی در

.ارتباط باشید

 

:خرید ستیل الکل

در حال حاظر موسسه مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور، طیف گسترده ای از مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید

 

:فروش ستیل الکل

.جهت اطلاع از نحوه فروش این محصول و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید

 

 

021-77657131

 

کلمات کلیدی: ستیل الکل، کاربرد ستیل الکل، تهیه ستیل الکل، اثرات جانبی ستیل الکل ، فروش ستیل الکل

 

:منابع

 

[1] Cetyl alcohol. (2018, September 08). Retrieved from https://en.wikipedia.org/wiki/Cetyl_alcohol

[2] Cetyl Alcohol Topical : Uses, Side Effects, Interactions, Pictures, Warnings & Dosing. (n.d.). Retrieved from https://www.webmd.com/drugs/2/drug-32603/cetyl-alcohol-topical/details

[3] CETYL ALCOHOL (HEXADECAN-1-OL). (n.d.). Retrieved from http://www.chemicalland21.com/industrialchem/solalc/CETYL ALCOHOL.htm

[4] Britannica, T. E. (2011, November 11). Cetyl alcohol. Retrieved from https://www.britannica.com/science/cetyl-alcohol