جستجو:

اسید استئاریک چیست ؟ استئاریک اسید یا اکتادکانوئیک اسید معمولترین اسید چرب است که از زنجیره های طولانی هیدروکربنی دارای کربوکسیلیک اسید انتهایی تشکیل شده است . عموما از چربی ها و روغن های حیوانی و گیاهی به صورت مایع بدست می آید و به دلیل ساختار مولکولی خاصی که دارد در تولید مواد غذایی ، لاستیک (رابر) ، پلاستیک ، مواد شوینده ، مواد آرایشی و ... استفاده فراوان دارد . جهت سفارش ، خرید ، فروش و اطلاع از قیمت اسید استئاریک در گرید های مختلف با همکاران ما در واحد فروش مبتکران شیمی تماس حاصل فرمایید . 

 

فروش استئاریک اسید

شرکت مبتکران شیمی از جمله واردکنندگان این ماده بوده و فروش اسید استئاریک را با قیمت و کیفیت مناسب به انجام می رساند. برای اگاهی از قیمت ها با شماره 021-77641217 تماس بگیرید یا با شماره تلگرام 09198991006 در ارتباط باشید.

 

خرید اسید استئاریک:

برای خرید این محصول با شماره های زیر با ما در ارتباط باشید

021-77657131

021-77641136

021-77649244

021-77641217

 

کشور تولید کننده:-

خرید مواد شیمیایی بسته بندی: -

خرید مواد شیمیایی درصد خلوص :-

 

قیمت اسید استئاریک :

 برای آگاهی از قیمت با کارشناسان فروش ما در تلگرام mbkchemical@ و واتس اپ در ارتباط باشید

  09198991006

          09198991007      
          09198991008  

ارتباط با مسئول فنی: با تلگرام mbkchem@ درارتباط باشید.

 

 

استئاریک اسید چیست ؟

همانگونه که پیشتر گفته شد این محصول در ساختار روغن های حیوانی و گیاهی به وفور یافت می شود . نمونه های چربی حیوانی معمولا شامل %30  و نمونه های گیاهی نیز شامل کمتر از 5% از این اسید هستند . گرید تجاری این محصول ترکیبی از مقادیر تقریبا مساوی از استئاریک و پالمتیک اسید و همچنین مقدار کمی از اولئیک اسید است .

 

 

نام: – Stearic acid

فرمول ساختاری: CH3 (CH2 )16COOH    

فرمول شیمیایی: C18H36O2

وزن مولکولی: 284/48 گرم بر مول 

نقطه ذوب: 69 درجه سانتی گراد 

نقطه جوش: 361 درجه سانتی گراد 

چگالی: 0/94 گرم بر سانتی متر مکعب 

اسامی دیگر: اکتادکانوئیک، ستیلاستیک

 

اگرچه که به عنوان یک اسید چرب اشباع شده (SFA) طبقه بندی شده است اما گزارشات مربوط به این ماده در 50 سال گذشته، منحصربه فرد بودن آن میان سایر SFA ها در منابع غذایی را نشان می دهد. 

 

تولید

برای تولید این ماده، چربی یا روغنی که حاوی آمینو اسید باشد گرم می شود یا تحت فشار قرار می گیرد. سپس، ماده در آب جوش درون یک دستگاه تقطیر قرار داده می شود. این دستگاه بخار حاصل از جوشیدن نمونه چربی یا روغن را جمع کرده و به یک سری کویل خنک کننده می فرستد. سپس کاهش ناگهانی دما باعث می شود تا اسید استئاریک کندانس و مایع شده و سپس به شکل یک ماده غلیظ سرد می شود.  

 

کاربرد ها:

به طور کلی مولکول اسید استئاریک دارای دو سمت متفاوت است ، یک سمت قطبی است که می تواند با کاتیون های فلزی تشکیل پیوند بدهد و سمت دیگر یک زنجیره غیر قطبی است که باعث حلالیت در حلال های غیر آلی می گردد  . این خاصیت باعث شده است که از این ماده به عنوان سورفکتانت و نرم کننده به صورت گسترده ای در صنایع مختلف استفاده شود.

 

صنایع غذایی

به علت غیر سمی بودن به صورت گسترده در صنایع غذایی به عنوان روان کننده ، ضد کف و افزودنی کاربرد دارد ، هر چند امروزه نسبت به گذشته استفاده از آن در این صنعت مقداری افت داشته است . همچنین ماده خام برای تولید گلیسرول استئارات ، استر های استئاریک اسید سوربیتول آنهیدرید  و استرهای ساکاروز به شمار می رود .

 

 

داروسازی

برای آماده سازی پماد ، شیاف و سایر مواد دارویی از خاصیت روان کنندگی در سیستم های رهایش این اسید بهره می برند .

 

صابون و مواد شوینده

صابون ها به صورت مستقیم از این اسید درست نمی شوند بلکه فرآیند از طریق صابونی شدن تری گلیسیرید های حاوی استرهای استئاریک اسید اتفاق می افتد.

استرهای استئاریک اسید همراه با اتیلن گلیکول ، گلیکول استئارات و گلیکول دی استئارات برای ایجاد خاصیت درخشندگی و مرواریدی در شامپو ها ، صابون ها و سایر محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شوند . این مواد در حالت مذاب به ماده مورد نظر اضافه شده و سپس اجازه داده می شود تا در شرایط کنترل شده کریستالیزه شوند .

در تولید بیش از 3200 محصول مراقبت از پوست و مو و تولید مواد دارویی استفاده می شود. شوینده ها نیز به نوبه خود از آمیدها و مشتقات چهارتایی آلکامونیوم استئاریک اسید تشکیل می شوند .

 

نساجی

در ترکیب با روغن کرچک برای تهیه نرم کننده الیاف استفاده می شود ، که در ترکیب و حرارت دادن با کاستیک پتاس و یا سود پرک مورد استفاده قرار می گیرند .

 

لاستیک و پلاستیک

اسید استئاریک می تواند به صورت گسترده در تولید لوله های PVC ، پروفیل ها و استابلایزر گرمایی PVC با خاصیت روان کنندگی خوب و پایداری عالی در برابر نور و گرما استفاده شود . این اسید به عنوان افزودنی در پلاستیک ها جهت روان سازی ، پلاستیزاسیون و تثبیت مستربچ مورد استفاده قرار می گیرد و علاوه بر آن می تواند باعث بهبود عملکرد پوششی پودر معدنی و جریان مواد شود .

در کاربری لوله پلی وینیل کلرید ، این اسید از تشکیل کک در طول فرآیند جلوگیری کرده همچنین از تغییر رنگ در فیلم نهایی جلوگیری می کند .

 

 

 پوشش دهی فلزات 

در وسایل آتش بازی، این ماده اغلب برای پوشش دهی پودرهای فلزی مانند آهن و آلومینیم استفاده می شود. از آنجایی که این پوشش از اکسیداسیون فلزات جلوگیری می کند، در نتیجه می تواند وسایل را به مدت طولانی تری نگهداری کرد.  

  

کاربرد های دیگر

  • تولید شمع

  • مواد ضد آب

  • براق کننده ها

  • واکس

  • مرجع برای آنالیز گاز

 سایر نمک های این اسید را می توان به عنوان عامل ضد آب ، روان کننده ، باکتری کش ، افزودنی پوششی و استابلایزر PVC و همچنین عامل آزاد کننده در تایر ماشین مورد استفاده قرار داد .

 

مراجع 

Denke MA. Role of beef and beef tallow, an enriched source of , in a cholesterol-lowering diet. Am J Clin Nutr. 1994 Dec;60(6 Suppl):1044S-1049S. Review. PMID: 7977148

Effects of cocoa butter on serum lipids in humans: historical highlights. Am J Clin Nutr. 1994 Dec;60(6 Suppl):1014S-1016S. Review. PMID: 7977142

stearic acid, Encyclopædia Britannica. 2006. Encyclopædia Britannica Online. 18 Dec. 2006

Schneider CL, et al. Dietary  reduces cholesterol absorption and increases endogenous cholesterol excretion in hamsters fed cereal-based diets. J Nutr. 2000 May;130(5):1232-8. PMID: 10801924

Schmidt, W.F., Barone, J.R., Francis, B.A., Reeves III, J.B. 2006.  solubility and cubic phase volume. Chemistry and Physics of Lipids. 142(1-2):23-32

 

 

 

اسید استئاریک